Terug
14 August 2024

Het Arsenaal krijgt een nieuwe brandmeldinstallatie.

De brandmeldinstallatie van opslag- en distributiecentrum ’Het Arsenaal’ van de Koninklijke Marine in Den Helder wordt volledig gemoderniseerd.
Het Arsenaal is een enorm gebouw met een vloeroppervlakte van bijna 50.000 vierkante meter, verdeeld over vier verdiepingen. Hier bewaart de marine alle materialen en onderdelen die nodig zijn voor de vloot, variërend van kleding, boutjes en moertjes tot en met reddingsboten en radarkoepels.

De huidige elf brandmeldinstallaties in het gebouw voldoen niet meer aan de hedendaagse eisen. Lammerink Beveiligingstechnieken vervangt ze volledig, maakt het kabelnetwerk eenvoudiger en verbindt alle centrales met elkaar in een glasvezelnetwerk. Daarnaast vervangen wij de bestaande rookmelders door aspiratiedetectie (ASD).

Bovenin het gebouw zit een deelinstallatie die onbereikbaar is voor de monteurs, zelfs niet met een steiger of hoogwerker. Voor deze uitdaging worden alpinisten-technicans van Bilfinger Height Specialists ‘ingevlogen’ die de klus op spectaculaire wijze gaan klaren met touwen, klimtechnieken en veiligheidsmaterialen.

Het project loopt mooi op schema en kan naar verwachting 1 oktober opgeleverd worden.