Terug
20 januari 2022

Met ingang van 1 januari 2022 heeft Lammerink Installatiegroep het bedrijf Leijdsman Installaties B.V. uit Groningen overgenomen. Bij Leijdsman werken momenteel 35 medewerkers. Door deze overname vergroot Lammerink haar positie in het noorden van het land. 

De overname kwam mede tot stand door de treffende synergie en overeenstemmende visie tussen beide bedrijven. Net als Lammerink is Leijdsman een familiebedrijf dat al meer dan 100 jaar bestaat. Lammerink zocht een bedrijf met een zelfde bedrijfsfilosofie, mentaliteit en visie en heeft dat gevonden bij Leijdsman.

Leijdsman is een totaalinstallateur met een hecht team aan medewerkers, gespecialiseerd in elektrotechniek, werktuigbouw, beveiliging en service. 
Leijdsman blijft als zelfstandige vestiging opereren onder de Lammerink Installatiegroep. De huidige directeur/eigenaar blijft betrokken bij het bedrijf en neemt samen met Bas Lammerink de managementtaken op zich.

Huidig directeur/eigenaar Lammert Baron over de overname: 
“Ik heb Lammerink leren kennen als een financieel gezond familiebedrijf met een sterke groeiambitie en dezelfde normen en waarden als Leijdsman. Ik draag mijn team en bedrijf dan ook vol vertrouwen over aan de Lammerink Installatiegroep”.

Algemeen directeur Erik Lammerink is zeer tevreden over de toevoeging van Leijdsman aan de Lammerink Installatiegroep. 
“In het noorden van Nederland waren wij nog onvoldoende gepositioneerd op servicegebied. Middels deze overname kunnen wij onze opdrachtgevers in het noorden nog beter van dienst zijn. Wij creëren hiermee een solide basis voor het ontplooien van onze activiteiten in deze regio. Hiermee groeit de Lammerink Installatiegroep naar een installatiebedrijf met 200 medewerkers. Ondanks deze groei is het onze ambitie om de kernwaarden van ons familiebedrijf te behouden en een juiste balans te vinden tussen familiegevoel en bedrijfsbelang.”

Lammerink Installatiebedrijf Noord, gevestigd in Leek, zal in de loop van 2022 verhuizen naar het pand van Leijdsman Installaties aan de Wismarweg 19 in Groningen. Het personeel van zowel Leijdsman als Lammerink zal dan gezamenlijk vanuit deze vestiging gaan opereren.

Voor de huidige relaties van Leijdsman verandert er niets. Zij behouden hun vaste aanspreekpunt en ook de goede service, die zij van Leijdsman gewend zijn, blijft volledig gewaarborgd. 
Het personeel is reeds geïnformeerd.