Terug
30 maart 2023

De bouwteamovereenkomst voor de verbouw van sportcentrum Vondersweijde is getekend!

Na een aanbestedingstraject heeft Consortium Noabers de opdracht gekregen. Noabers bestaat o.a. uit Lammerink Installatiegroep en Aannemersbedrijf Niehof uit Lattrop. Daarnaast neemt Reimink Zwembaden een belangrijke positie in binnen het Noabers team. 
Het project is aan Noabers gegund vanwege de ervaring met de verbouw van zwembaden. Ook ziet de gemeente het als meerwaarde dat goed is nagedacht over communicatie met omwonenden en gebruikers.

Tijdens de revitalisatie krijgt het buitenbad een volledige overkapping en wordt dit samengetrokken met het binnenbad. Hierdoor wordt het wateroppervlak van het recreatiebad groter. Daarnaast vindt vervanging van de speelelementen van het peuterbad plaats. De belangrijkste installaties worden vervangen en er komt nieuwe dakbedekking boven de zwembaden en natte ruimtes. De vloeren van de kleedruimten worden gereinigd en hersteld. De vloer van de horeca wordt vervangen en enkele gebouwonderdelen worden gerenoveerd, waaronder gevels en vloeren. Het gebouw wordt rondom geschilderd.

Naobers gaat in overleg met de gemeente een planning opstellen en streeft ernaar om in het derde kwartaal van dit jaar met de verbouw te starten. De revitalisatie vindt in fasen plaats, zodat het gebouw zoveel mogelijk openblijft voor bezoekers.

Bedankt voor deze mooie opdracht gemeente Oldenzaal. Wij kijken uit naar een prettige samenwerking!