Stadspoort Ootmarsum met de vlaggen in top


Fier wapperden drie vlaggen van NyState, Steggink en Lammerink in de wind bovenop de Stadspoort. De renovatie van de oude Rabobank in Ootmarsum is in volle gang. Het hoogste punt is inmiddels bereikt en daarom was het afgelopen vrijdag tijd voor een ouderwetse Richtmoal, waarbij de nieuwe gebruikers, de vakwerkmensen van de aannemers, architecten en andere belangstellenden op uitnodiging van E3 Real State genoten van een overheerlijk buffet.  Voor die tijd kon iedereen een kijkje nemen in het volledig gerenoveerde gebouw.

 

E3 Real State
Drie bedrijven vormen E3 Real State: Eric Nijkamp van NyState Group, Ewald Steggink van Aannemersbedrijf Steggink en Erik Lammerink van Lammerink Installatiegroep hebben de renovatie van de oude Rabobank samen opgepakt.
Tijdens de Richtmoal gaf Eric Nijkamp aan dat het geen eenvoudige klus is om uit te voeren, maar oplossingen werden gezocht en gevonden. De eigenaar van NyState Group complimenteerde de bouwbegeleiding, de mensen op de werkvloer, de architect en diverse onderaannemers met de metamorfose van de oude Rabobank naar deze Stadspoort.
Ewald Steggink nodigde vervolgens Bert Kolfoort uit om met behulp van een kraan de drie vlaggen van de bedrijven van de initiatiefnemers naar boven te hijsen om daar fier in de wind te wapperen.
Erik Lammerink sprak welkomstwoorden richting de nieuwe gebruikers en overhandigde één van hen het Sjalotje als een welkomstcadeau voor dit echtpaar om in maart 2018, als hun woning en ook het penthouse klaar is, hun intrek te nemen in de Stadspoort in Ootmarsum, de Siepelstad.

 

Een winkel en de Regiobank zijn gesitueerd op de begane grond, de gehele eerste verdieping en de tweede verdieping zijn inmiddels als woonhuis/penthouse verkocht. Achter de Stadspoort staat een Rijksmonument, een oude vakwerkschuur en daarin komt een Yoga Studio. Boven de Yoga Studio is een appartement gerealiseerd.
Op de begane grond is ruimte voor een winkel. In de kelder zijn allerlei ruimtes voor de gebruikers gemaakt, die voor verschillende doeleinden gebruikt kunnen worden.
Achter de Stadspoort komen nog twee stadswoningen. De projectgroep E3 Real State hoopt in maart 2018 met de bouw van deze stadshuizen te kunnen beginnen.

 

   • Archief