Nieuwbouw Nationaal Lucht en Ruimtevaartcentrum

SAMENGEVAT

  • Bouwteamverband
  • Labruimten conform eisen MLI en/of MLII
  • Hoge eisen klimaatinstallaties
  • Nieuwbouw zeven industriehallen
  • Nieuwbouw kantoorgebouwen en laboratoria

DETAILS

Lammerink Installatiegroep heeft de complete werktuigbouwkundige-,  elektrotechnische- en zwakstroom installaties gerealiseerd en is tevens verantwoordelijk voor het technisch beheer. Zowel in de engineerings- als uitvoeringsfase werden hoge technische eisen gesteld aan de (klimaat)installaties. Alle afzonderlijke labruimten zijn gerealiseerd conform de eisen van klasse MLI of MLII.

Het project betreft de nieuwbouw van een bedrijfsgebouw voor het Nationaal Lucht en Ruimtevaartcentrum te Marknesse. Het pand is toonaangevend op het gebied van nationale kennisonderneming voor de lucht- en ruimtevaart in Nederland en voldoet aan alle moderne eisen ten aanzien van energiehuishouding en duurzaamheid, met een uitstraling die past bij het hightech onderzoekswerk van de 300 medewerkers op de NLR-locatie in Marknesse.

Het gebouw bestaat uit ruimten met industrie-, kantoor- en bijeenkomstfuncties, waaronder een centraal gebouw in drie bouwlagen, drie kantoorgebouwen in drie bouwlagen met laboratoria op de begane grond, een corridor van drie lagen hoog en zeven hallen met specifieke voorzieningen.

Het project is in juni 2018 opgeleverd, maar Lammerink is nog steeds verantwoordelijk voor het technisch beheer van de technische installaties bij NLR.